Alles wat je moet weten over sportvasten: de ultieme gids!

De nieuwste trend in de wereld van fitness en gewichtsverlies. Het is een programma dat gericht is op het verbranden van vet en het verbeteren van de sportprestaties. Sportvasten is een combinatie van vasten, sporten en gezonde voeding. In deze ultieme gids vertellen we je alles wat je moet weten.

Wat eet je tijdens het sportvasten?

Tijdens het vasten is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Het programma bestaat uit drie fasen: de voorbereidingsfase, de vastenfase en de opbouwfase.

De afbouwdagen bestaan uit 3 dagen waarin je je voeding gaat afbouwen tot alleen sap. De vastendagen duren 3 dagen en dan nog 4 opbouwdagen waarin je je voeding langzaamaan weer gaat opbouwen tot normale porties. Dit alles wordt ondersteund met specifieke suppletie. Tijdens de vastenfase drink je alleen maar water en puur fruitsap. Deze drank bevat de nodige voedingsstoffen en mineralen om je lichaam te ondersteunen tijdens het vasten. Natuurlijk is veel water en koffie/thee (zonder melk/suiker) wel toegestaan. In de opbouwfase bouw je je voeding weer geleidelijk op.

Sportvasten bij Personal Switch by Nanda
Sportvasten bij Personal Switch by Nanda

Hoeveel kilo val je af met sportvasten?

Het gewichtsverlies verschilt per persoon. Gemiddeld verlies je 3 tot 6 kilo tijdens de kuur van 10 dagen. Het grootste deel van het gewichtsverlies bestaat uit vet. Het is belangrijk om na het vasten gezond te blijven eten en voldoende te blijven bewegen om het gewichtsverlies te behouden.

Voel je fitter en gezonder!

Is het gezond?

Het is gezond, mits je het op de juiste manier uitvoert. Het programma is ontwikkeld door medisch professionals en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De ontwikkelaar van sportvasten is een medisch bioloog. Tijdens het sportvasten wordt je lichaam gestimuleerd om over te schakelen van suikerverbranding naar vetverbranding. Hierdoor wordt niet alleen vet verbrand, maar wordt ook het lichaam gereinigd. Het is belangrijk om te vermelden dat het niet geschikt is voor iedereen, bijvoorbeeld voor mensen met een lage bloeddruk of diabetes. Raadpleeg altijd een arts voordat je er aan begint.

Afvallen

Sportvasten is een effectieve manier om af te vallen. Tijdens het vasten verbrand je voornamelijk vet en behoud je je spiermassa. Hierdoor verlies je geen spiermassa en wordt je stofwisseling niet vertraagd. Het is wel belangrijk om na het sportvasten gezond te blijven eten en voldoende te blijven bewegen om het gewichtsverlies te behouden.

Sportvasten en trainen

Sportvasten en trainen gaan hand in hand. Je lichaam gestimuleerd om over te schakelen van suikerverbranding naar vetverbranding. Hierdoor verbetert je uithoudingsvermogen en sportprestaties.

Sportvasten bij Personal Switch by Nanda

Maak nu een afspraak!

Jij wilt je ook fitter, gezonder en beter voelen? Schrijf je nu in voor een proeftraining of een consult!

Gerelateerde berichten