Wat is Bodytec en hoe werkt het? Alles wat je moet weten

Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om je gezondheid en lichaamsgewicht te verbeteren, dan is Bodytec misschien iets voor jou. Maar wat is Bodytec precies en hoe werkt het? In dit artikel geven we antwoord op al je vragen over deze populaire trainingsmethode.

Wat is Bodytec EMS?

Bodytec is een vorm van training waarbij elektrische impulsen worden gebruikt om je spieren te stimuleren. Tijdens een Bodytec-training draag je een speciaal pak dat is verbonden met een apparaat dat deze impulsen afgeeft. De impulsen zorgen ervoor dat je spieren zich samentrekken en ontspannen, wat leidt tot spiergroei en -versteviging.

Wat is Bodytec
Bodytec training met Nanda

Hoe werkt Bodytec?

Bij Bodytec-trainingen worden er elektroden op verschillende spiergroepen aangebracht. Het apparaat dat is verbonden met het pak stuurt vervolgens elektrische impulsen naar de elektroden, waardoor je spieren zich samentrekken en ontspannen. Het effect hiervan is dat je spieren veel intensiever worden gebruikt dan tijdens een normale training. Door de elektrische stimulatie wordt bovendien de bloedsomloop gestimuleerd, wat zorgt voor een betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar je spieren.

Het is buitengewoon tijdsbeparend en effectief!

Is Bodytec goed voor je?

Ja, Bodytec kan zeker goed voor je zijn, maar het is wel belangrijk om het op de juiste manier te gebruiken en altijd de instructies van een professional te volgen. Bodytec kan helpen bij het opbouwen van spiermassa, het verbranden van vet, het verbeteren van je bloedsomloop en het versterken van je botten en gewrichten.

Hoe effectief is een training?

Bodytec-trainingen zijn zeer effectief, vooral als je ze combineert met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Onderzoek heeft aangetoond dat Bodytec-trainingen kunnen leiden tot aanzienlijke toenames in spierkracht en -omvang, en dat ze kunnen helpen bij het verminderen van lichaamsvet en het verbeteren van de bloedsomloop.

Hoe snel resultaat na Bodytec?

Het exacte tijdsbestek waarin je resultaat zult zien na het doen van Bodytec-trainingen is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je huidige fitnessniveau, je dieet en hoe vaak je traint. Over het algemeen zullen de meeste mensen na ongeveer 6-8 weken regelmatige Bodytec-trainingen merkbare resultaten beginnen te zien, zoals een toename in spierkracht en -omvang, en een vermindering van lichaamsvet.

Maak nu een afspraak!

Jij wilt je ook fitter, gezonder en beter voelen? Schrijf je nu in voor een proeftraining of een consult!

Gerelateerde berichten